Clara Tauson får det svært ved Wimbledon

07. Sep 2024 |

Clara Tauson har trukket en hård lodtrækning ved Wimbledon i år. I første runde står hun overfor den amerikanske verdensranglistens nummer 11, Danielle Collins. Historikken mellem de to spillere er ikke til Tausons fordel, da Collins har vundet de to tidligere opgør. Dog er dette deres første møde på græs, hvilket kan give Tauson en chance for at vende skuden. Kampen mellem Danielle Collins og Clara Tauson starter klokken 12:00 tirsdag den 2. juli 2024, og den kan følges live på DRTV.

 

Ser ikke super lovende ud

Både i 2021 og 2022 kvalificerede Clara Tauson sig direkte til hovedturneringen i Wimbledon, men begge år måtte hun forlade turneringen allerede efter første runde. I 2023 var vejen til hovedturneringen mere besværlig, da Tauson skulle igennem tre kvalifikationskampe. Efter sejre over Bektas og Sramkova, blev hun stoppet i kvalfinalen af Hruncakova.

Denne sæson har heller ikke budt på mange opmuntringer for Tauson på græs. Hun har deltaget i turneringer i Rosmalen og Eastbourne, hvor hun desværre røg ud i første runde begge steder. Derfor er forventningerne til Tauson ved Wimbledon nødt til at være realistiske.

Hun har ikke udvist stor begejstring for spil på græs, og i første runde står hun over for en stærk modstander i Danielle Collins, der er nummer 11 på verdensranglisten. Dog skal det bemærkes, at Collins heller ikke er kendt for at elske spillet på græs, hvilket måske kan give Tauson en mulighed for at overraske.

Hvis Tauson formår at slå Danielle Collins, vil hun ifølge seedningerne møde Mayar Sherif, verdens nummer 76, i anden runde. I tredje runde kan hun potentielt møde verdens nummer 20, Haddad Maia.

I fjerde runde venter en stor udfordring i form af den forsvarende Wimbledon-mester, Marketa Vondrousova, der aktuelt er nummer 6 i verden. Hvis Tauson formår at overvinde Vondrousova, kan hun se frem til en kvartfinale mod verdensranglistens nummer 1, Iga Swiatek.

Skulle Tauson nå semifinalen og finalen, kan hun støde på nogle af de stærkeste navne i tennisverdenen, herunder Rybakina, Pegula, Wozniacki, Gauff eller Sabalenka. Det er en lang og udfordrende vej, men i tennis er intet umuligt.

 

Collins med flotte sejre

Danielle Collins er 30 år gammel og er i øjeblikket ranglistens nummer 11 og har tidligere været så højt placeret som nummer 7 for to år siden. Hun afsluttede 2023 som nummer 55 på ranglisten, hendes laveste placering siden 2018. Trods dette har Collins været en utroligt stabil tilstedeværelse i tennisens top.

Året startede udfordrende for Collins Downunder, hvor hun tabte i Hobart til Elise Mertens. I Australian Open besejrede hun Kerber i første runde, men måtte derefter se sig besejret af verdens nummer 1, Swiatek.

Senere nåede Collins kvartfinalen i Qatar Masters og vandt både Miami Masters og WTA 500 i Charleston under det amerikanske swing. En semifinale i Rom Masters og en finaleplads i WTA 500 i Strasbourg fortsatte hendes imponerende præstationer ind i maj måned. Desværre blev det til en tidlig exit på Roland Garros, hvor hun tabte i anden runde til verdens nummer 125, serbiske Danilovic.

 
Collins vs Tauson

Det er tredje gang, de to spillere står over for hinanden, og alle tre gange har det været i Grand Slam-regi.

Den første duel fandt sted i French Open i 2020, hvor Collins vandt anden runde-kampen med 6-2, 6-3 og fortsatte helt til kvartfinalen.

Der næste møde var i Australian Open samme år, hvor de mødtes i tredje runde. Igen var det Collins, der trak sig sejrrigt ud af kampen, men det var langt mere tæt med sætcifrene 4-6, 6-4, 7-5. Collins fortsatte denne gang hele vejen til finalen, hvor hun desværre tabte til Ashleigh Barty.

Læs også: Holger Rune næste kamp

 

Clara Tauson ved Wimbledon 2024 - Spørgsmål og svar


Hvornår spiller Clara Tauson sin første kamp i Wimbledon 2024?

Clara Tauson spiller sin første kamp mod Danielle Collins tirsdag den 2. juli 2024 kl. 12:00.


Hvem er Clara Tausons modstander i første runde?

I første runde møder Clara Tauson Danielle Collins, som er verdensranglistens nummer 11.


Hvordan har Clara Tauson klaret sig tidligere i Wimbledon?

I både 2021 og 2022 var Clara Tauson direkte kvalificeret til hovedturneringen i Wimbledon, men tabte begge gange sin første kamp. I 2023 måtte hun igennem tre kvalifikationskampe, men blev desværre slået ud i kvalfinalen.


Hvordan har Clara Tauson præsteret på græs denne sæson?

Denne sæson har Clara Tauson haft det svært på græsbaner, med nederlag i første runde i både Rosmalen og Eastbourne.


Hvad er Clara Tausons bedste præstation i en Grand Slam?

Clara Tausons bedste præstation i en Grand Slam-turnering er endnu ikke nået kvartfinalen.


Hvad er Clara Tausons historik mod Danielle Collins?

Clara Tauson og Danielle Collins har mødtes to gange tidligere i Grand Slam-regi. I French Open 2020 vandt Collins anden runde-kampen, og i Australian Open samme år vandt Collins i tredje runde.


Hvad kan man forvente af Clara Tauson ved Wimbledon 2024?

Forventninger til Clara Tauson ved Wimbledon 2024 skal være realistiske, da hun står over for en hård start mod en topseedet modstander. Hendes form og præstation på dagen vil være afgørende for hendes videre progression i turneringen.


Hvem kan Clara Tauson møde i de efterfølgende runder, hvis hun slår Danielle Collins?

Hvis Clara Tauson besejrer Danielle Collins, kan hun møde Mayar Sherif i anden runde, og potentielt Haddad Maia i tredje runde. Senere i turneringen kan hun møde forsvarende mester Marketa Vondrousova og verdens nummer 1, Iga Swiatek, hvis hun når kvartfinalen.


Hvem er Danielle Collins, og hvordan har hun præsteret i 2024?

Danielle Collins, aktuelt nummer 11 på verdensranglisten, har haft en stabil tilstedeværelse i toppen af tennisverdenen. Hun nåede finalen i Australian Open i 2020 og har vundet titler i Miami og Charleston under det amerikanske swing i 2024, men led tidligt exit på Roland Garros.