Danmark - Schweiz: Bud på korrekt resultat i Parken

16. Sep 2024 |Optakt

Torsdag aften d. 5 september kl. 20:45 er der lagt op til en spændende opgør, når Danmark og Schweiz krydser klinger i Parken i Nations League. Dette bliver første gang, at det danske landshold spiller under de nye omstændigheder, efter Kasper Hjulmand stoppede som landstræner. Fansen kan forvente et taktisk intenst opgør, men måske ikke den mest sprudlende affære.

Kan Danmark genvinde formen?

Danmark træder ind i denne kamp med et ønske om at genfinde formen efter en skuffende præstation ved sommerens Europamesterskab. I det nylige EM skuffede Danmark ved ikke at vinde en eneste kamp i gruppespillet, og holdet formåede kun at score to mål i en skuffende gruppe C. Morten Hjulmands pragtmål mod England er dog et lysglimt, der vil blive husket som en af turneringens højdepunkter.

I knockout-fasen blev Danmarks kamp mod værtslandet Tyskland afbrudt af en storm, og uheldet ramte Joachim Andersen, der både fik annulleret et mål og begik straffespark. Efter nederlaget på 2-0 valgte Kasper Hjulmand at træde tilbage. Han har tidligere haft succes med at føre Danmark til semifinalen i Euro 2020 og kvalificere dem til VM 2022, hvor holdet dog skuffede ved at ende sidst i gruppen.

Hjulmand efterlader sig en rekord med 33 sejre ud af 55 kampe – en imponerende vinderskabelse på omkring 60%. Denne rekord vil være svær at matche, og for nu vil en midlertidig trænerstab stå i spidsen for holdet, som også skal møde Serbien i denne landskampuge.

Schweiz stræber efter topform

Schweiz har haft en solid præstation i de seneste turneringer, selvom de røg ud af EM-kvartfinalen efter straffesparkskonkurrence mod England, der senere nåede finalen. Alligevel vil Schweiz mindes deres sejr over Italien som en af de store triumfer under turneringen.

Holdet har haft en stabil periode med en otte kampe lang ubesejret stime, og de har kun lidt én gang siden VM. Selvom de ikke formåede at kvalificere sig til Nations League-finalerne, er der en forventning om, at de kan levere en stærk præstation og muligvis nå de kommende finaler.

Schweiz’ landstræner, Murat Yakin, har ikke været uden kontroverser, men med et erfarent hold og nyvunden autoritet er Schweiz i stand til at kæmpe om en topplacering i gruppe 4.

Fravær og udskiftninger

Danmark har haft nogle op- og nedture med skader og udskiftninger. Matt O'Riley blev skadet efter et stort skifte til Brighton & Hove Albion, er ude af truppen. Hans plads blev i første omgang taget af Maurits Kjaergaard, men nu er Brentfords Mathias Jensen blevet tilføjet til truppen af den midlertidige træner Lars Knudsen. De danske fans vil savne Barcelona's Andreas Christensen og Manchester Uniteds Rasmus Højlund, som begge ikke kommer til at spille i Parken

Schweiz har også set nogle ændringer, idet den erfarne målmand Yann Sommer har trukket sig tilbage fra international fodbold. Gregor Kobel forventes at stå mellem stængerne for Schweiz. Xherdan Shaqiri, en stor profil i schweizisk fodbold, er også trådt tilbage efter en bemærkelsesværdig karriere med 32 mål i 125 landskampe. Forsvareren Fabian Schar fokuserer nu udelukkende på klubfodbold.

Mulige startopstillinger

Forventede opstillinger til kampen kunne være som følger:

Danmark: Kasper Schmeichel; Jannik Vestergaard, Andreas Høyer Nørlund, Joachim Andersen; Oliver Bah, Morten Hjulmand, Pierre-Emile Højbjerg, Fredrik Dorgu; Christian Eriksen, Andreas Skov Olsen; Gustav Wind

Schweiz: Gregor Kobel; Manuel Akanji, Nico Elvedi, Ricardo Rodriguez; Dan Ndoye, Granit Xhaka, Remo Freuler, Fabian Aebischer; Noah Vargas, Cédric Okafor; Breel Embolo

Historik mellem Danmark og Schweiz

De to nationer har mødt hinanden 13 gange, med Danmark der fører med 4-2 i sejre. Syv af disse kampe er endt uafgjort. Det seneste opgør i marts endte uden mål, og Danmark har været ubesejrede i de sidste seks kampe mod Schweiz. I otte af de seneste ti opgør mellem de to hold er der blevet scoret under 2,5 mål.

Danmark har haft klare resultater i deres seneste ti Nations League-kampe, med syv sejre og tre nederlag. Schweiz har også haft en blanding af resultater med fire sejre i deres sidste syv kampe i turneringen.


Spilforslag

Danmark er uden en permanent manager, og selvom vi er små favoritter, vil vi nok have det svært ved at nedbryde det schweiziske hold. Tipya spår en tæt affære og forudser et 1-1 uafgjort resultat.

Torsdag aften bliver en test for Danmark og det bliver spændende at se, hvordan vi vil klare os i denne nye fase uden Hjulmand.



18+ | Spil ansvarligt | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der bidrager til sidens indtjening | Odds kan ændre sig