Danmark møder Serbien i Nations League: Optakt og spilforslag

16. Sep 2024 |Optakt

Efter torsdagens imponerende 2-0 sejr over Schweiz er Danmark nu alene i front i Nations Leagues Gruppe D. Sejren giver håb om, at endnu en triumf kan være på vej, når Serbien står på menuen søndag den 8. september 2024. Med kampstart klokken 18.00 er det tid til endnu en fodboldfest i Parken, og kampen kan ses på TV2 Play eller TV2.


Danmark – Serbien: Dommer, stadion og vejret

Dommer: Chris Kavanagh fra England
Stadion: Parken, København
Vejr: 24° og let vind

Danmark møder Serbien med momentum og en opløftende præstation i bagagen. Den nye midlertidige træner Lars Knudsen har givet holdet en frisk start, og flere unge spillere har fået chancen. Der blæser nye vinde over landsholdet, men samtidig er der fastholdt en stærk kerne af erfarne spillere.


Stærk præstation mod Schweiz

Danmarks kamp mod Schweiz i torsdags var en intens affære, hvor danskerne kom bedst ud af opgøret. Selvom første halvleg var relativt lige med chancer til begge hold, ændrede kampens dynamik sig dramatisk i anden halvleg. Efter en schweizisk udvisning blot syv minutter efter pausen, tog Danmark kontrollen.

19-årige Patrick Dorgu skrev sig ind i landsholdshistorien med det samme, da han scorede til 1-0 på sin første boldberøring i landsholdstrøjen. Schweiz blev yderligere svækket med en anden udvisning, og til sidst lukkede kaptajn Pierre-Emile Højbjerg kampen med et flot mål til 2-0.

Den danske sejr blev hjulpet af de to schweiziske udvisninger, men det tager ikke noget fra holdets overbevisende indsats. Med denne sejr er Danmark kommet godt fra start i Nations League, og optimismen er stor frem mod kampen mod Serbien.

Serbien uden stjernespillere

Serbien kommer til København med en noget amputeret trup. De måtte nøjes med 0-0 i deres åbningskamp mod Spanien, men det er værd at bemærke, at de manglede flere nøglespillere. Angribere som Dusan Vlahovic og Aleksandar Mitrovic er ude, og midtbanestjernen Sergej Milinkovic-Savic er heller ikke med i truppen. Derudover har den rutinerede Dusan Tadic afsluttet sin landsholdskarriere.

Trods disse fravær leverede serberne en solid defensiv indsats mod de spanske europamestre og formåede at holde målet rent. Det var dog tydeligt, at de manglede den offensive slagkraft til for alvor at udfordre spanierne. Den defensive styrke bliver også en vigtig nøgle, når de møder Danmark, men uden deres store stjerner kan det blive svært at matche danskernes offensive kvaliteter.

Tidligere møder mellem Danmark og Serbien

Danmark og Serbien mødte hinanden senest ved EM-slutrunden, hvor de spillede en uafgjort 0-0 kamp. Dengang var Danmark tilfredse med resultatet, da det sikrede dem videre deltagelse i turneringen. Serbien kæmpede hårdt, men havde ikke de nødvendige midler til at true Danmark offensivt.

Denne gang er situationen dog anderledes. Det er kun den anden kamp i Nations League-gruppen, og begge hold har brug for point for at sikre sig en god position fremadrettet. Danmark spiller på hjemmebane foran et passioneret publikum i Parken, og det giver dem et klart psykologisk overtag.

Det nye Danmark – på vej mod endnu en sejr?

Lars Knudsens mandskab ser ud til at være på rette vej. Selvom der er nye ansigter i truppen, som fx Albert Grønbæk og Patrick Dorgu, hviler landsholdet stadig på stærke spillere som Kasper Schmeichel og Christian Eriksen. Holdet ser ud til at have fundet en balance mellem rutine og ungdommelig energi, som giver optimisme for fremtiden.

Serbien bliver en hård nød at knække, men de mangler deres største offensive profiler. Danmark har et solidt forsvar og en stigende angrebsform, hvilket kan vise sig at være afgørende for at hente endnu en sejr.

Hvad kan vi forvente?

Serberne viste mod Spanien, at de er svære at bryde ned defensivt, men uden de store offensive profiler ser det svært ud for dem at true Danmarks forsvar. Det danske hold har fået en selvtillidsboost efter sejren over Schweiz og vil sandsynligvis gå aggressivt til værks fra start.

Med et fyldt Parken og en stærk hjemmebanefordel forventes Danmark at tage initiativet og presse på for en tidlig scoring. Uden serbiske profiler som Mitrovic og Vlahovic skal Danmark have styr på defensiven og udnytte deres angrebsstyrke til at sikre en anden sejr i Nations League.

Spilforslag: Danmark-sejr på hjemmebane

Serbien leverede en god præstation mod Spanien, men Danmarks form og hjemmebanefordel taler for endnu en sejr. Med den stærke trup og momentum fra torsdagens kamp har Danmark alle forudsætninger for at tage tre point. En dansk sejr på hjemmebane ligger omkring odds 1.78. God kamp!

 



18+ | Spil ansvarligt | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der bidrager til sidens indtjening | Odds kan ændre sig