Holger Rune ude af US Open efter knusende nederlag

20. Sep 2024 |Tennis

Holger Rune måtte natten til tirsdag dansk tid sande, at smerter i hans højre knæ blev en afgørende faktor for hans tidlige exit i US Open. Allerede i første runde måtte danskeren se sig slået af amerikaneren Brandon Nakashima i en kamp, hvor intet fungerede for den unge dansker. Resultatet blev et overbevisende nederlag på 2-6, 1-6, 4-6, som efterlod Rune tydeligt frustreret.

"Jeg har døjet med mit knæ de seneste dage, og det gjorde det svært at få kraft i min serv," udtalte Rune efter kampen og tilføjede, at det også påvirkede hans baghånd markant.

Se Holger Runes næste kamp og turneringensplan hos Tipya.

 

Knæproblemer saboterede Runes serv

Kampen mod Nakashima var præget af en serv, der slet ikke sad i skabet. Statistikken talte sit tydelige sprog: En førsteservprocent på kun 39% sammenlignet med Nakashimas solide 67%. For Rune blev skaderne til en stor hæmsko, hvilket tydeligt viste sig i både serv og baghånd. "Knæet gav mig store problemer, når jeg skulle serve og spille baghånd, fordi det gjorde ondt at bøje benet," forklarede Rune.

Problemerne med knæet går tilbage til juli, da han deltog i turneringen i Hamburg, men de var ikke til stede under den seneste turnering i Cincinnati. Alligevel blev de et kritisk punkt i opvarmningen til US Open.

Kampen mod smerten

I de dage op til turneringen havde Rune spillet med knæbind for at aflaste smerten, men han valgte at droppe det under selve kampen mod Nakashima. "Jeg ønskede ikke at vise ham, at jeg var skadet," forklarede Rune, der også undlod at modtage behandling under kampen, selvom han ellers havde gennemgået fire timers daglig behandling.

Rune forsøgte at finde løsninger undervejs og gik ind til kampen med en klar plan om at improvisere, men det lykkedes ikke at få overtaget mod Nakashima, der på dagen spillede en uhyre stabil kamp fra baglinjen og med en stærk serv. "Jeg prøvede at få duellerne kortere ved at gå til nettet, men uden en fungerende serv er det svært at vinde i herretennis," udtalte Rune om sine forsøg på at ændre kampens gang.

Dårlig timing og skuffelse

Runes optimisme efter en stærk semifinaleplads i Cincinnati forvandlede sig hurtigt til frustration i New York, hvor intet gik danskeren vej. Skuffelsen var til at tage og føle på efter nederlaget, der kom på baggrund af en sæson med flere op- og nedture. Senest missede han OL på grund af en håndledsskade, men havde håbet på at få vendt situationen til US Open.

"Jeg havde virkelig glædet mig til denne turnering. Stemningen her er fantastisk, og publikum giver så meget energi. Men det er virkelig frustrerende, at det endte sådan her," sagde Rune med en tydelig tone af skuffelse.

Manglende fokus og selvtillid

Holger Runes præstation i første runde af US Open vil næppe blive husket som en af hans stolteste øjeblikke. Kampen mod Nakashima blev et skræmmende flashback til tidligere perioder af hans karriere, hvor uprovokerede fejl og en usammenhængende præstation kostede dyrt. Rune startede kampen med en lang række fejl og en attitude, der ikke tydede på, at han troede på egne evner.

Efter at have tabt første sæt med 2-6 forsøgte Rune at ændre momentum ved at tage en kort pause, men da han vendte tilbage på banen, fortsatte de mentale og tekniske fejl, der plagedes hans spil. Nakashima fortsatte med sin stabilitet og efterlod danskeren i et hav af frustrationer.

Kampen der aldrig kom i gang

I andet sæt fik Rune hurtigt sat sig selv under pres. Efter at være blevet brudt til 0-2 begyndte han at miste troen på et comeback og brokkede sig flere gange ud til sin lejr. Fejlene hobede sig op, og Nakashima havde ingen problemer med at holde sig foran. På trods af en kort opblomstring ved stillingen 1-3, hvor Rune fik to breakbolde, formåede han ikke at udnytte chancerne, og amerikaneren tog hurtigt kontrollen tilbage.

Efter kun 70 minutters spil var Rune nede med 0-2 i sæt, og trods en lille forbedring i tredje sæt var der aldrig rigtig en følelse af, at han kunne vende kampen.

Nakashima dominerede

Nakashima spillede på dagen en solid kamp, hvor han leverede en overbevisende serv og et stabilt spil fra baglinjen. Rune formåede ikke at finde et svar på amerikanerens spil og måtte gang på gang se sig slået i de afgørende dueller.

Ved stillingen 3-3 i tredje sæt begyndte det at se mere jævnbyrdigt ud, men Nakashima tog hurtigt igen føringen. Rune reddede en matchbold ved stillingen 3-5, men kunne ikke forhindre Nakashima i at afslutte kampen i partiet efter, hvor Rune ellers var foran 30-0. Amerikaneren cementerede sin sejr med 6-2, 6-1, 6-4 og sendte danskeren ud af turneringen.

Caroline Wozniacki og Clara Tauson

Selvom Holger Rune nu er ude af US Open, er der stadig danske forhåbninger i turneringen. Caroline Wozniacki og Clara Tauson træder ind på scenen tirsdag, hvor de vil forsøge at sikre dansk succes i New York.

For Rune selv bliver der nu tid til at reflektere over nederlaget og få styr på knæproblemerne, inden han ser frem mod sine næste udfordringer på touren.

Tjek Clara Tausons næste kamp.