Aab og Lyngby skal i aktion på ulykke dagen fredag d. 13

19. Sep 2024 |Superliga

Fredag den 13. september 2024 står AaB og Lyngby overfor hinanden i en bundkamp, der kan få store konsekvenser for begge hold. Med kampstart kl. 19:00 og transmission på TV3 Sport og Viaplay, venter der en intens aften i Aalborg, hvor begge hold vil kæmpe for at undgå nedrykningsspøgelset.

Læs: Tjek Superliga stillingen før kampen

Vigtige point på spil i bundstriden

AaB og Lyngby er fanget i en intens bundkamp, hvor de kæmper om livsvigtige point for at undgå nedrykning. Begge hold har haft en svær start på sæsonen, og især AaB har brug for at vende skuden efter flere nederlag på stribe. Med landskampspausen bag sig, kommer de med friske ben, men presset på skuldrene er enormt.

Lyngby, der har været præget af svingende præstationer, håber at bygge videre på deres seneste Superliga-sejr over Vejle, men nederlaget i pokalturneringen mod Frem har såret selvtilliden. Derfor er der alt at spille for, når de drager til Aalborg for at møde et AaB-hold, der ligeledes har været ustabile.

Pokalkampene gav forskellige resultater

Begge mandskaber har haft travlt i pokalturneringen under landskampspausen. AaB tog en sikker 7-0-sejr på Fyn over Morud/Veflinge, hvilket har givet dem et tiltrængt boost. De har vist, at de stadig har evnen til at score mål, men de skal bevise, at de kan tage den selvtillid med ind i Superligaen, hvor tingene har set anderledes ud.

For Lyngby var pokaleventyret kortvarigt, da de måtte se sig slået 4-1 af Frem. Det var en tung kamp for de kongeblå, som havde håbet på at fortsætte de gode takter fra deres seneste Superliga-opgør. Nederlaget i Valby har uden tvivl skabt tvivl i truppen, og de skal nu finde en måde at rejse sig på, når de står over for AaB i en direkte duel om vigtige point.

AaB's hjemmebaneform under pres

AaB har haft en svingende sæson indtil nu. Deres hjemmebanestatistik viser, at de kan skabe resultater i Aalborg, men de har også været sårbare. Af de tre hjemmekampe i denne sæson har AaB vundet én, men de to seneste er endt i klare nederlag. I begge disse kampe har de lukket mange mål ind, hvilket har kostet dyrt i kampen om point.

Defensivt har AaB ikke formået at holde modstanderne fra at score i en eneste kamp denne sæson. Det er en alvorlig bekymring, som trænerstaben skal have rettet op på, hvis de skal have håb om at få succes mod Lyngby.

Lyngbys form uden for hjemmebanen

Lyngby har haft det svært på udebane, men de har formået at holde skaden nede med to uafgjorte kampe. Selvom de ikke har hentet mange sejre, har de vist evnen til at stå imod presset, især defensivt. Deres største problem har været manglen på mål, og selvom de har leveret solide præstationer defensivt, har de ikke haft den nødvendige offensive power til at vende kampene til deres fordel.

Med en sejr over Vejle i bagagen kan Lyngby dog tage noget positivt med til Aalborg. Jonathan Amon har vist målnæse, og han kan blive en nøglefigur i jagten på point mod AaB. Det er nødvendigt, at Lyngby finder en balance mellem defensiv stabilitet og offensiv risiko, hvis de skal undgå endnu et nederlag.

Tidligere møder

Når AaB og Lyngby tørner sammen, er der ofte tale om jævnbyrdige opgør. Deres seneste kampe har været præget af intensitet, og begge hold har tidligere vist, at de kan skabe overraskelser mod hinanden. Sidst de mødtes, var det også en tæt affære, hvor begge hold formåede at finde netmaskerne.

Den kommende kamp lover at blive ligeså intens, især fordi begge hold kæmper for overlevelse i ligaen. Hver point tæller i bunden af tabellen, og både AaB og Lyngby ved, at denne kamp kan være afgørende for deres overlevelsesmuligheder.

Læs: Se alle de næste kampe i den kommende Superliga runde

Spilforslag: Begge hold scorer og over 2.5 mål

Begge hold har haft en udfordrende start på sæsonen, men de har også vist, at de kan finde vej til netmaskerne. AaB har spillet fem kampe i denne sæson, hvor der er scoret mindst tre mål, og deres defensive problemer kan give plads til, at Lyngby også får chancer i Aalborg.

Trods manglende resultater har Lyngby skabt målchancer, og deres defensive stabilitet vil blive testet mod AaB, der har brug for en sejr. Med begge holds historik og form i mente er der en god chance for, at vi får en målrig affære, hvor begge hold finder vej til målet. Derfor kunne et fint spilforslag være, at begge hold scorer og at der kommer over 2.5 mål i kampen.

 




18+ | Spil ansvarligt | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der bidrager til sidens indtjening | Odds kan ændre sig